skip to Main Content

Φορολογικός Ηλεκτρονικός Μηχανισμός Σήμανσης Τιμολογίων-Αποδείξεων (ΦΙΜΣ-FISCAL)

Αγαπητοί Πελάτες,

Πρόσφατα το Τμήμα Φορολογίας έχει εκδώσει δελτίο τύπου με τίτλο ‘Έκδοση «νόμιμων» αποδείξεων είσπραξης και τιμολογίων’ (βλέπε επισυναπτόμενο).

Με αυτό το δελτίο τύπο το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει την υποχρέωση κάθε νομικού ή φυσικού προσώπου να εκδίδει νόμιμα τιμολόγια και αποδείξεις είσπραξης. (Σύμφωνα με το άρθρο 30(1) όπως έχει τροποποιηθεί με τους τροποιητικούς νόμους 135(Ι)/2005 και 136(Ι)/2010).

Αναφέρει ότι για την ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων και αποδείξεων είσπραξης είναι απαραίτητη η εγκατάσταση και η λειτουργία Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜΣ).

Καλεί όσους δεν έχουν συμμορφωθεί να το πράξουν άμεσα και ότι εντός Φεβρουάριου του 2016 το Τμήμα Φορολογίας θα πραγματοποιήσει ελέγχους.

Ο μηχανισμός αυτός είναι μία ηλεκτρονική συσκευή και συνδέεται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές είτε με θύρα επικοινωνίας USB είτε με Ethernet.
Η πιο πάνω συσκευή αφού επεξεργαστεί όλα τα απαραίτητα δεδομένα που απαιτείτε να συμπεριλαμβάνει μία νόμιμη απόδειξη, εκδίδει ένα μοναδικό 40 ψηφίων αλγόριθμο κωδικό σήμανσης του 16δικού αριθμητικού και εκτυπώνεται συνήθως στο κάτω μέρος του τιμολογίου/απόδειξης.

Έχουν δοθεί διαφορετικές ερμηνείες από διάφορους ειδικούς κατά πόσο αφορά μόνο τις ανώνυμες Point of Sales (POS) αποδείξεις/cash invoices ή όλα τα τιμολόγια (Τοις Μετρητοίς, Επί Πιστώσει, Υπηρεσιών, Χονδρικής κτλ) και αποδείξεις είσπραξης προς εξόφληση τιμολογίων επί πιστώσει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας και επί τόπου επίσκεψη μας στα γραφεία του Τμήματος Φορολογίας, λειτουργός του τμήματος μας ενημέρωσε ότι όλες οι εταιρείες που εκδίδουν μηχανογραφημένα τιμολόγια, πιστωτικές σημειώσεις ή αποδείξεις εισπράξεως θα πρέπει να εγκαταστήσουν ΦΗΜΣ.

Εφόσον αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον μηχανισμό, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να σας υποδείξουμε τους συμβατούς μηχανισμούς με το σύστημα μας και να συνεννοηθούμε για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την εφαρμογή τους.

Είμαστε στη διάθεση σας εάν έχετε οποιανδήποτε απορία.

PDF Document

Με εκτίμηση,

A.V.PremierSoft Ltd

Back To Top